Funkisarkitekt Walter Gropius

by - januar 12, 2017

Vi skulle ha fremføring om en skandinavisk funkisarkitekt hvor vi skulle snakke om den personen og om noe de har laget. Jeg fikk funkisarkitekten Walter Gropius. Under kan dere lese "manuset" og se powerpointen jeg lagde.

Manus
Walter Gropius var en tysk arkitekt født 18. mai 1883 og døde 5. juli 1969. Som sin far og Grand onkel, ble han arkitekt. Dette startet etter første verdenskrig med at Walter studerte arkitektur i Berlin. Etter å ha studert i 2 år ble han med i et firma med den beryktede arkitekten og industridesigneren Peter Behrens. I 1910 forlot Walter firmaet for å jobbe sammen med medarbeideren Adolf Meyer. Sammen designet de en av de banebrytende modernistiske bygningene i denne perioden; Fagusverket i Tyskland.

Fagusverket er et eksempel på tidlig moderne arkitektur, som ble tegnet i 1911 og ferdigbygd i 1913. Den bygningen som inspirerte Adolf mest var turbinfabrikken som er designet av Peter Behrens. De ble også inspirert av amerikanske industrielle bygninger, med store vinduer og flate tak. For første gang var en hel fasade dekket av glass og tykke støtter ble til smale vindussprosser av murstein. Det flate taket gir følelsen av en kube, som også kjennetegner funkisarkitektur. Denne bygningen er nå regnet som en av de grunnleggene design i europeisk modernisme.

Bauhaus som var en tysk høyskole for formgiving og arkitektur ble grunnlagt av Walter Gropius. Her designet han en lenestol ved navn F51, den er har et dristig utsende. Bunnen kan være laget av ask (hvit, svart eller naturlig farge), solid valnøtt eller eik, mens setet er trukket i stoff eller skinn i forskjellige farger. Denne stolen ble hovedsakelig designet for Bauhaus styremedlems rom, men blir i dag laget og solgt av det tyske selskapet TECTA.

You May Also Like

0 kommentarer

Instagram

https://www.instagram.com/rebecca_h.s/